viernes, 23 de noviembre de 2007

Entre bótes i porrons, d'Eduard Puig Vayreda.

Eduard Puig Vayreda recorda en el seu llibre "ENTRE BÓTES I PORRONS" als absents de la Confraría de la Bóta de Sant Ferriol. De Lluís Duran escriu:

"La valua professional de Lluís Duran dins el món de la hostaleria i la seva influència en successives generacions de cuiners empordanesos és sobradament coneguda. Extraordinari cuiner i empresari de gran volada va situar la gastronomia empordanesa als nivells més alts de prestigi. Home de cultura francesa, coneixia molt bé el món de les confraries gastronòmoques, de moltes de les quals formava part.

La iniciativa de Lluís Duran es vincula a activitats encara recordades a la comarca com els concursos de croquetes, les festes dels platillos, la Chaîne des Rotisseurs, i el llançament del Vi novell, entre d'altres.

Promotor i entusiasta de la Confraria des que va sorgir la idea, l'entitat es pot dir que va néixer al seus establiments: el curset a l'Hotel President, les reunions al celler de ca la Teta... Malauradament, ja preconitzat com a mestre estimador de vitualles o Viander, una ràpida malaltia se'l va emportar sense que rebés la investidura del seu càrrec."


No hay comentarios: