lunes, 23 de marzo de 2009

La nit més freda (veus a l'exili)


El 26 de gener de 2009 farà setanta anys que les tropes franquistes van marcar la inflexió final de la Guerra Civil amb la seva entrada a Barcelona.

Dies abans, en una ciutat desgovernada, una allau de persones anònimes, els principals dirigents polítics i culturals i l’exèrcit en retirada, van deixar la ciutat i el país en direcció a un exili que canviaria les seves vides per sempre.

És aquí on comença La nit més freda, la nit moral i emocional que va des de la caiguda de la Catalunya republicana fins a l’exili i, finalment, el retorn físic o emocional a la pàtria perduda. Joan Oliver, Carles Riba, Mercè Rodoreda i Antoni Rovira i Virgili donaran veu a tots aquells que van viure aquesta experiència col·lectiva.

A La nit més freda, Teresa Vilardell es nodreix de l’obra d’aquests quatre intel·lectuals, marcada per l’exili, i de material d’arxiu divers, per evocar els fets que es rememoren i que pertanyen a la memòria de tot un poble.

Representació el divendres dia 27 de abril de 2009 a les 21 hores al Teatre El Jardí.
Producció del Teatre Nacional de Catalunya, el Centre d’Arts Escèniques de Reus (CAER) i el Teatre El Jardí de Figueres.
El Duran Hotel & Restaurant proporcionarà allotjament als tècnis i actors durant els dies de la representació.
Com sempre el Duran està al costat dels actes culturals que es celebren a la ciutat.

No hay comentarios: